‘Investeer in vastgoedfondsen’ is iets wat iedereen wel eens heeft gehoord, maar wat houdt het precies in? we leggen dit graag uit. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt investeren of beleggen. Door te investeren in vastgoedfondsen legt u geld in een fonds. Vanuit dit fonds wordt onroerend goed aangekocht of gefinancierd. Wanneer het fonds winst behaalt, krijgt u op basis van het afgesproken rendement uw deel jaarlijks uitgereikt.

 

Heeft u vragen over investeren in vastgoedfondsen?

Neem contact op

✔ Duurzame en solide investeringen

✔ Gericht op de recreatiesector 

✔ Strategisch en operationeel advies

Paul Hoen

Wat zijn vastgoedfondsen?

Een vastgoedfonds is een financieel instrument dat investeerders de mogelijkheid biedt om indirect te investeren in onroerend goed, zoals commerciële gebouwen, appartementencomplexen, winkelcentra en andere vastgoedactiva. Deze fondsen worden beheerd door professionele fondsbeheerders die het ingelegde kapitaal van verschillende investeerders bundelen en gebruiken om vastgoed te verwerven, te ontwikkelen of te beheren. Het doel is om rendement te genereren uit huurinkomsten, waardestijgingen van het vastgoed en eventuele winst bij verkoop, en dit rendement wordt doorgaans onder de investeerders verdeeld in de vorm van dividenduitkeringen. Vastgoedfondsen bieden investeerders de mogelijkheid om te diversifiëren in vastgoed zonder de volledige eigendom van een specifiek pand te verwerven, waardoor ze kunnen profiteren van de potentiële voordelen van vastgoedinvesteringen met minder directe betrokkenheid.

Hoe herkent u een goed vastgoedfonds?

Er zijn diverse soorten vastgoedfondsen, zoals beursgenoteerde REITs, closed-end, open-end en private equity vastgoedfondsen. Een kwalitatief goed vastgoedfonds wordt beheerd door ervaren professionals, is transparant over kosten en risico's, biedt diversificatie, regelmatige dividenduitkeringen en flexibiliteit om zich aan veranderende marktomstandigheden aan te passen.

Vakantiehuis Center Parcs Eifel

Hoe investeert u in vastgoedfondsen?

U investeert in vastgoedfondsen door u online bij ons aan te melden. Door het maken van een account heeft u gemakkelijk inzage over de beschikbare fondsen. Alle vastgoedinvesteringen die via ons bedrijf verlopen, beschikken allemaal over een eigen fonds. Hierdoor kunt u zelf bepalen voor welk fonds u kiest. Het fonds kan op twee manieren investeren in het vastgoed, namelijk middels een directe aankoop van het vastgoed of middels een hypothecaire geldlening met het vastgoed als onderpand. Het vermogen van verschillende beleggers wordt samengebracht en dit kapitaal investeren we vervolgens in vastgoed, zoals een bepaald onderdeel van een vakantiepark of centrale faciliteiten. Van tevoren raden wij wel aan om goed te onderzoeken wat de eisen zijn voordat u investeert in vastgoedfondsen. Onze specialisten helpen u daar graag bij. 

Investeer in een fonds naar keuze

Investeer in vastgoedfondsen met een overeenkomende visie. U belegt eenvoudig in een fonds naar wens door de kenmerken van de fondsen te bekijken. Weet u niet goed waar u op moet letten of wilt u eerst advies van ons bedrijf? Schroom dan niet om Beaureale Investments uit Goes te bellen op +31 (0)88 00 33 700. Voor de juiste hulp schakelt u een specialist in vastgoed in.

Wilt u gelijk starten met investeren?

Maak account aan